Skip to content

Pressemeddelelse udsendt d. 18.06.2019 – Del gerne med din lokale presse

Den nye trend, som giver bedre omsorg og social støtte, nye jobs, mere glæde ved naturen og dynamik på landet, hedder green care.

I Sverige, Norge, Finland og Holland har man allerede set effekt af green care i forhold til nyere tiders sociale udfordringer. Resultaterne er opnået i et  samarbejde mellem myndigheder, forskere og green care praktikere.

I Danmark er vi bagud, men nu skal vi skal også med på vognen, for der er meget at komme efter. Publikationen GREEN CARE belyser hvordan. Den udgives her i juni af Green Care Netværket, som er en landsdækkende, non-profit organisation for alle interessenter.

Formand Carsten Ørting Andersen udtaler “Vi får at vide, at green care bringer håb. Vi håber til gengæld, at bringe ny energi ind i arbejdet med at inddrage natur og naturlige miljøer i sundheds- og socialsektoren i Danmark.”

Han tilføjer: “Jeg har arbejdet med mennesker, som aldrig har kunnet lades alene på grund af voldsom adfærd. Jeg har set dem finde ro gennem green care, så de til sidst kunne nås med pædagogiske aktiviteter på en måde, som de færreste havde troet var muligt”

Green care er aktiv brug af natur, dyr, have og landbrug i social- og sundhedssektoren til:

  • Forebyggelse og behandling af stress
  • Bedre læringsveje for udsatte børn og unge
  • Nye job- og beskæftigelsesmuligheder til udsatte borgere.
  • Flere jobs og mere liv på landet
  • Større sammenhængskraft mellem land og by

….Og meget mere

Du kan downloade publikationen her: https://www.greencarenetvaerk.dk/rapport/

En trykt udgave vil blive sendt til medlemmerne af Folketinget og en række andre interessenter sidst i juni.

Mvh

Green Care Netværket

v./ formand Carsten Ørting Andersen

Fægangen 16 2tv.

4180 Sorø

Mobil 52900584

www.greencarenetvaerk.dk

Back To Top