Skip to content

Vigtigt nyt fra Green Care Netværket Juni 2019

Ny publikation

Med publikationen GREEN CARE som vi nu har udgivet, får alle mulighed for at sætte sig ind i hvad green care er og hvordan green care bidrager til at opfylde danskernes ønske om bedre brug af naturen og større social ansvarlighed.

Naturen er en medspiller i trend, hvor social innovation og anvendelse af vild natur, dyr, haver og landbrug indgår som vigtige elementer i indsatsen

Green Care Netværket udgiver publikationen, som er lavet i tæt sparring med en række fagfolk.  Vi håber, at vores publikation bringer ny energi ind i arbejdet med at inddrage natur og naturlige miljøer i sundheds- og socialsektoren i Danmark. Den kan downloades frit på vores hjemmeside her.

Naturmødet

Som tidligere annonceret deltog vi i Naturmødet i Hirtshals. Vi var inviteret af SIND i Nordjylland og deltog blandt andet i en fin debat med formand for SIND Knud Kristensen, Jens Christian Larsen fra Landbo Nord og med vores formand Carsten Ørting Andersen. Vi drøftede perspektiverne i anvendelse af greencare til beskæftigelse af personer med psykisk sårbarhed. Vi kom omkring vigtige emner, hvor vores forskellige roller blev tydelige. Hvor f.eks. SIND skal tale borgernes sag og vi som greencare netværk skal arbejde for at få det hele til at gå op. At landbrugene får en fornuftig økonomisk dækning for deres indsats, men også at indsatsen har den kvalitet, som  er nødvendig for borgere og myndigheder. Kvalitetssikring og mærkning er et emne, hver gang vi er ude at tale med offentligheden om green care. Lad os håbe at rapporten kan bane vej for dette.

Asinoterapi

I samarbejde med vores medlemmer på Æselgården har vi den glæde at kunne byde Damiano Biscossi fra Italien velkommen til Danmark, den 14 september 2019.

Damiano Biscossi har 20 års praksiserfaring med asinoterapi, og han underviser i asinoterapi på universitetet i Palermo.
I løbet af dagen vil Damiano dele sine erfaringer med os i sit pædagogiske arbejde med æsler og mennesker i dyreassisteret intervention.
Han arbejder med mennesker med udviklingsforstyrrelser, og har særlig fokus på børn med autisme. Der vil være praktiske demonstrationer af hans metoder med oplæg, med video og med billeder. Vi vil desuden dele vores egne erfaringer med jer. Dagen starter klokken 9.00 med
morgenkaffe og herefter oplæg med Damiano.  Der vil være en times middagspause, hvor der bliver serveret frokost. Senere er der eftermiddagskaffe med kage. Der vil være en betaling for forplejning på 150 kr. pr. person. Dagen slutter klokken 16.00. Indbydelse her

 

 

 

Back To Top