skip to Main Content

Green Care, Care Farms, Grøn Omsorg, Naturbaseret intervention… Kært barn har mange navne. Er der tale om interventioner, omsorg, pleje, behandling eller noget helt andet? Det centrale spørgsmål ser ud til at være, at natur og landbrug byder sig til med ressourcer som mennesker kan profitere af i vores udvikling, både når vi er ramt af sygdom, når vi skal lære og når vi skal holde os sunde. Vi kan have glæde af at vide mere om, hvad vi kan gøre i bestemte situationer og for særlige målgrupper.  På denne side, vil vi lægge den viden, som vi kan få stillet til rådighed. Hvis du er forsker eller på anden måde har adgang til viden, som vi må dele, så kontakt os gerne.

 1. Green Care A Conceptual Framework / Rapport fra EU COST projektet
  beskriver rammen for Green Care og som er netværket´s arbejdsgrundlag.
 2. Green Care A Conceptual Framework, oversat til dansk i noteform
  af Hanne Gro Djarnis og bearbejdet af Chalotte Glintborg.
 3. Understanding Care Farming as a swiftly developing sector in The Netherlands af Jan Hassink. En spændende rapport som sætter hele Care Farming idéen i perspektiv og giver stof til debatten om, hvordan sektoren kunne udvikles i Danmark.
 4. Living at a green care farm An innovative alternative for regular care in nursing homes for people with dementia
  af Bram de Boer.
  Dette er en spændende bog som beskriver et særligt initiativ, som ikke er særligt kendt i Danmark. Care Farms med 24 timers liv og pleje til demente. Hvad betyder et lille beskyttet, men liv og meningsgivende miljø for demente?
 5. Robin Asquit report 2016
  om landbrugets rolle i social innovation.
 6. Naturen som virksomt element i psykologisk behadnling af klinisk stress population_ Speciale_Line.M.Jørgensen_2018
 7. Community gardens and wellbeing amongst vulnerable populations: a thematic review: Pernille Malberg Dyg, Søren Christensen and Corissa Jade Peterson. Et spændende stykke arbejde, som underbygger behovet for at arbejde videre med haver, som er tilgængelige for mennesker, der af sociale og personlige årsager ikke kan vælge at omgive sig med natur og have.
Back To Top